lördag 17 maj 2008

Vad man gör med en gammal kolchos...

...om man är lite kreativ (eller mycket) ska vi se på idag.

Jo, man bygger ett Sommarland i enklare version!



Ungefär en timmesfärd från Tallinn ligger Vembu-Tembumaa som är Estlands motsvarighet till Skara Sommarland. Lite mindre, enklare och blygsammare men definitivt roligt en hel dag! En heldagsbiljett kostar 200 EEK. Är du 100 cm eller kortare går du in gratis.



Här finns pooler och vattenrutschbanor, bastur (vi är ju faktiskt i Estland), ATV-bana, go-cart och studsmattor. Inne i en av de fd djurstallarna finns spelautomater, i en annan hittar du radiobilar och i en tredje hittar man restaurang som serverar bl a sallader, soppa, pannkakor och pelmener som är den ryska motsvarigheten till ravioli. Det finns också grillplatser där du kan grilla egen medhavd matsäck och sittplatser så man kan sitta bekvämt när man äter sin lunch.



Det finns också små elbilar, tåg och indianby att hälsa på i, en tarzanbana att klänga i och olika varianter på hoppborgar.



Det här är ett utflyktsmål för varma dagar, kolla vädret innan på Ilm.ee som är Estlands motsvarighet till SMHI.

Vembu-Tembumaa är öppet från första juni till sista augusti från 10-19 alla dagar i veckan. För mer info är det bara att surfa in på deras hemsida.

Jag hade ju lovat er hotell. Det blir i morgon. 11 hotell i Pärnu blir det.

*kram*

2 kommentarer:

Josefine sa...

Med denna bloggen som guide blir det nog Estland sommaren -09 :D

Anonym sa...

Jag har startat operation övertalning därhemma för att ta en sväng till Estland - tack för alla bra tips! :)