torsdag 15 maj 2008

Fikadags!

Idag tänker jag visa mitt absoluta favoritställe att fika på. Förresten, det är inte bara jag som gillar att fika där. Hela familjen älskar Maiasmokk som konditoriet heter. Ska man översätta det till svenska heter det "Läckergom".Maiasmokk ligger mitt inne i Gamla stan på Pikk tänav 16. Pikk betyder för övrigt "lång", ingenting annat. ;-) På bilden ser ni huset rakt framifrån och ingången till Marsipanbutiken som också tillhör verksamheten. Ingången till konditoriet ligger på vänster sida av huset.Så här ser det ut inne på Maismokk. Den ekonomiskt sinnade undrar ju naturligtvis om det inte är jättedyrt att fika där. Mitt i Gamla stan och så flott inrett! Sist vi fikade där klämde familjen i sig totalt 3 köttpiroger (lihapirukas), 2 avlånga krämbullar (kreemi sai), 2 fyrkantiga saker som var ett mellanting mellan kaka och bakelse, 1 kopp kaffe, 1 kopp choklad samt 2 glas saft. Jag tror att notan landade på 175 EEK vilket motsvarar ungefär en hundralapp i svenska pengar. Dyrt eller inte, det får var och en tycka till om själv.

Maiasmokk är Tallinns äldsta konditori och har serverat läckerheter ända sedan 1864.

Bilderna är lånade från Pbase.com.

Så, nu har ni fått tips på var ni kan höja blodsockret nästa gång ni strövar runt i Gamla stan. Vad vill ni göra i morgon? Bada, konsumera kultur eller göra en utflykt?

*kram*

5 kommentarer:

Johanna sa...

Så mysigt det låter! Ha en bra dag!

Tidsmästarinnan sa...

nä nu bokar vi!!!

det här är ju preciiiis min typ av ställe! :-) (Eftersom jag ju är en riktig maiasmokk, hihi.)

Imorgon vill jag nog.... vara kulturell?
Please?

PS, jag har visat herrn i huset ditt förra inlägg, nu är vi på G till Estland bägge två, men vi får väl se när det kan bli av...

kram!

Torgny & Charlotte sa...

Hei, flott blogg du har :) Da har jeg rettet Nublu til svensk, skjønner ikke hvorfor jeg har satt den til dansk :/ ser jo at den ikke er dansk. Sorry... hehe... ha en fin dag.
klem

Lotta sa...

Det låter som något helt i min smak! Får kanske ta en tur till Estland med familjen.

Varma kramar
Lotta

Hemma hos Klara... sa...

Åhhhh vad mysigt det ser ut. Jag bara älskar att gå och fika :) Bra priser också! Jag har tyvärr inge vidare mat och fikaminnen från Tallinn. Inga restauranger och inga varor i hyllorna fanns, vi käkade allt på hotellet. En underbar leksaksaffär hittade vi den hette Tipa Tapa eller nåt liknande, den kan väl aldrig vara kvar eller??

Kram Helena