tisdag 13 maj 2008

30 dagar kvar - och lite porslin

Japp, om en månad rullar vi ombord på Viking Lines Mariella och drar på semester. Vi ska HEM till Estland för en vecka och bo på lantgård. Så för att förbereda mig inför semestern och stilla resfebern lite så tänker jag varje dag tipsa om något Estlands-relaterat.Idag handlar det om hur man tar sig dit. Man kan dels åka färja från Stockholm till Tallinn och dels kan man flyga från Arlanda till Tallinn. Reser man med barn och inte har bråttom rekommenderar jag att åka Stockholm - Helsingfors med färja. Både Viking Line och Silja (som numera ägs av Tallink) är proffs på att kryssa med barnfamiljer. Dessutom är maten bättre på Helsingforsrutten faktiskt. Resan lite dyrare eftersom man måste åka färja från Helsingfors till Tallinn men tro mig, det är värt den dryga tusenlappen extra! Tydligen flyger SAS från Arlanda till Pärnu och Kuresaare i sommar också.

Jag har lekt med kameran idag igen. Älskar färgerna och mönstren på det gudomliga porslinet från Kasa-DK. Så här kommer lite mer bilder!Trekantiga gröna glasskålen med prickar och ornament "Heart" från House Doctor.Mera prickar! Och lite ränder. Jag blir glad varje gång jag tittar på min byrå som är belamrad med dessa härliga skålar, tallrikar och muggar.Tekopp med fat från Kasa-DK och tekula från Lisbeth Dahl.Här sitter kaniner och apa från Maileg och väntar på nya ägare. Jag har beslutat mig för att inte sälja Maileg mer. Skälen till det är flera. Dels finns det många nätbutiker som redan säljer Maileg och då ser jag ingen poäng i att också göra det. Som nätbutik vill jag verka för mångfald och inte konkurrera med samma produkter. Dels har Maileg haft svårt att leverera och jag fick vänta så länge på min senaste beställning att jag avbeställde den eftersom alla andra butiker redan hunnit få in sina varor. Jag får dammsuga Formlandmässan i augusti på nya spännande leverantörer!

4 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Tack för Estlandstips! Vore kul att höra lite mer tips på saker att se och göra där, gärna för barnfamiljer dårå om man får önska... :-)

Det låter vettigt med Maileg tycker jag. Det finns många nätbutiker nu, då kan det ju vara roligare att hitta någon annan leverantör.

Kram på dig!
S.

Lotta sa...

SUCK!!!! Vill haaaaaaaaaaaa!!!!
Helt underbart porslin, attans bara att maken inte förstår hur underbart det kan vara med porslin.

Kram min vän!

Lotta

Hemma hos Klara... sa...

Fint porslin, jättesnyggt med prickar! Blir så inspirerad att åka till Tallinn nu när jag läser din blogg. Stockholm - Helsingfors och vidare till Tallinn med färja är precis den resrutt jag gjorde. Flög sedan hem med Aeroflot... men det är en annan historia...

Ha det gott!
Kram Helena

Johanna sa...

Vilka fina bilder!