onsdag 28 maj 2008

Ur led är tiden

Det konstaterade jag för länge sen. Nuförtiden köper man barnens vinterkläder redan till skolstarten. Väntar man till oktober är nästan allt slutsålt och man får hålla tillgodo med det som finns. Knasigt värre egentligen.

Nu har jag själv anammat det här med att vara tidigt ute. Även inredningsbranschen är helt ur led tidsmässigt nämligen. Mitt i värsta augustivärmen dräller vi runt på Formex och klämmer på tomtar, synar jultextilier, provsmakar julglögg och funderar på hur många kulor i fattigmanssilver vi ska beställa. Helt surrealistiskt! :-)

I år spräcker jag mitt eget rekord - jag bloggar om julböckernas julbok redan nu!Vivian och Lonnie på JeanneD'ArcLiving har gjort en julbok. Jag anar att vi som älskar deras andra böcker har ca 130 sidor massiv julinspiration att se fram emot.


Det här är julpynt my way: enkelt, lättfixat och vackert. Det går att ha det julpyntat ända till påsk utan att få pikar om att julen var över för flera månader sedan. Inte tröttnar man på det heller direkt.Någon gång i mitten/slutet av september kommer boken. Vill man vara säker på att få en direkt är det nog läge att förhandsbeställa. Det kan man göra hos Nublu så klart. :-)

I morgon ska jag blogga om nyårsmenyer. Nä vars. Om jag orkar blogga i morgon blir det nog om trädgården tror jag. Det är mer säsong för det känns det som.

*kram*

8 kommentarer:

Lotta sa...

Hej vännen!
Tackar för tipset! Den måste ju helt klart inhandlas, jultokig som man är. Fast det känns lite avlägset just nu när man precis läst i Aftonbladet att det kan bli upp till 30 grader varmt i helgen.

Hoppas allt är väl med dig! Själv har jag varken tid eller ork för inredning just nu, trädgården och jobbet tar all tid. Och alla släktkalas!!!! Varför har min släkt just bestämt sig för maj månad som födelsedagsmånad? :-D

Massa varma kramar

Lotta

Maria sa...

Hej hej!
Tänkte bara höra, är boken redan slut? Hade tänkt beställa den när jag var inne för några dagar sen, men nu fungerar det inte. Står att det inte finnt tillräckligt många. Tråkigt isåfall!

Mycket rolig blogg iallfall!!

Mvh Maria

Petra sa...

Hejsan vännen!
Gör ett av mina sällsynta avtryck i din blogg... Hoppas att allt är bra med dig iaf och att butiken sprudlar!
Ha en härlig helg i värmen och sköt om dig!
Kramiz
Petra

Maria sa...

Haha va skumt, världen är bra liten.. Tenta imorrn då? Eller kanske var någon annan klass...

Hm får det inte riktigt att fungera. Eller det blir ju så att det blir som en beställning på bara frakt. Eller ska jag betala frakten nu och boken sen när den kommer? Eeh solvärmen gör mig lite seg:)

Jenny sa...

Julpynt som funkar ända fram till påsk - me like! :)

Josefine sa...

Håller med att vi snurrar säsongerna i butiken liiite väl fort nu. Kommer att få hem första sändningen vinteroveraller i början på augusti men vet sedan min första chokande säsong att de också SÄLJER redan då :)

Så får vi läsa julböckerna i hängmattan i sommar?

Hem & Lyckas Mia sa...

Ja, jag såg den där boken så jag har förhandsbeställt den sedan en tid tillbaka, tyvärr visste jag inte då att även du hade den. Men ser verkligen fram emot den när den kommer!

Kan tänka mig att det känns helgalet att dricka glögg och shoppa tomtar mitt i juni :-D kram!

beas barnslikheter sa...

Du är ju lika galen som jag...studier...arbetsintervjuer...och därpå butiken med tillhörande julpyssel. My god...hoppas du inte tar ut dig helt.

Jag är helt säker på att den bok du tipsat om kommer bli nästa "Leila bakar" eller "Franske förnmillelser" eller "Vit jul" :-D

Du är duktig du!

Kram Bea