onsdag 14 maj 2008

Snart får jag byta titel

på bloggen alltså. För idag blir det inte mycket inredning. Det här inlägget blir mastigt ändå misstänker jag. Tidsmästarinnan Susanne efterlyste inlägg om barnvänliga resmål i Estland. Resten av den här veckan har jag tänkt presentera barnanpassade sevärdheter i Tallinn. Jag skulle ju kunna rationalisera och klämma ihop allt i ett inlägg men då blir det bara ytligt och summariskt känner jag. Så, på med tropikhattarna tjejer, idag ska vi gå på Zoo!Det här är en av mina absoluta favoriter i Tallinn. Det är enkelt att ta sig dit med tramm eller trådbuss (biljett köps ombord eller i förväg i någon R-Kiosk) och hållplatsen ligger nära huvudentrén. En dagsbiljett för en familj kostar 134 EEK och att hyra en skrinda att köra matsäck och trötta barn i kostar 15 EEK.Som ni ser ligger det inne i stan nära stadsdelarna Habersti och Õismäe. Själva Zoo består av ca 88 hektar mark. Det finns akvarium, lejonhus (nybyggt förra året om jag inte minns fel), en stor samling getter och fåglar och mycket mer.Här fördriver man lätt en dag om man har barn med sig. Bäst är att besöka parken onsdag till söndag. Då är alla delar av parken öppen. Måndagar är tropikhuset stängt och måndag samt tisdag är barnens zoo stängt.
Zoo handlar ju inte bara om underhållning, det handlar också om utbildning och bevarande. Här kommer man nära djuren och får se djur som faktiskt är utrotade eller är på väg att bli det. Ett exempel är Przewalskis häst, vår moderna ridhästs urfader. Det finns ca 1500 sådana små urhästar kvar och samtliga bor på olika djurparker runt om i världen. Förhoppningsvis ska det gå att återföra flockar av den här sötnosen till naturen igen.Läs gärna mer om Tallinn Zoo på deras hemsida.

Gissa vad jag ska göra nu efter detta resereportage?Just det, städa!

I morgon ska vi gå på fik, ni hänger väl med?

*kram*

1 kommentar:

Tidsmästarinnan sa...

hurra!!
det här var mycket mer tips än jag kunde drömma om - och hjälp, vad bra och kul det verkar. Jag måste visa sambon genast :-)

Jag har läst om de där fina hästarna, vad sorgligt att det inte finns fler kvar...

SOLKLART hänger jag med och fikar imorgon, måste ju kolla in kakutbudet innan man bokar nån resa, haha!

Kram och tusen tack goa du!