fredag 9 maj 2008

Hängmattelektyr

Efter en rejäl storstädning av sovrummet hittade jag två små böcker som jag letat efter länge. Började nästan tro att jag drömt att jag köpte dem i höstas. Men icke, jag hade bara förlagt dem. The story of my life skulle jag väl kunna tillstå.Små tunna läckerbitar, perfekta för konsumtion i hängmattan eller på strandmadrassen.

Det är dels "The relaxed home - creating comfortable rooms with a romantic feel" av Atlanta Bartlett och dels "Creating cottage style - Stylish ideas and step-by-step projects" av Katherine Sorrell. Härliga bilder, massor av inspiration och en avrostning av skolengelskan, kan det bli bättre? Jo, de är hyfsat billiga också. Tror de kostar under hundralappen.En bild från "Creating cottage style". Ber om ursäkt för den dåliga bilden. Det är svårt att fota i böcker.Det här är en bit av omslaget på en annan verklig favoritbok. "Med mjuk känsla" heter den och är skriven av Helena Rääf. Enligt författaren själv är boken slutsåld på förlaget men hon funderar på att göra en ny och förbättrad upplaga. Den ser jag fram emot! Hyfsat nätt i formatet och full med underbara bilder är det här också en bok för slappa dagar i hängmattan.Mitt sista boktips är en riktig tungviktare och lämpar sig bara för den som vill ägna sig åt isometrisk armträning i hängmattan. Men den är en verklig godbit, "Husen runt Östersjön" av Laura Gutman-Hanhivaara. Jag köpte den på Ad-Libris bokrea för 79,50 tror jag och den är ett klockrent fynd. Vackra bilder på olika hem runt Östersjön. Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Danmark osv.Här är en av bilderna från boken. Ett vackert trähus från Ilon Wiklands barndomsstad Hapsaalu i Estland.

Nu har jag tipsat färdigt för idag. Jag ska gå och hämta fyraåringen hos dagmamman. I ett svagsint ögonblick igår lovade jag honom att han skulle få hjälpa mig att måla hyllplan. Jag hoppas att hans vanligtvis oklanderliga minne sviker honom idag. Jag får väl lugna nerverna med att bläddra lite i mina nyfunna böcker en stund när målningen är över annars.

Ha en skön och solig helg! Kram!

5 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

- Men mormor, varför har du så stor näsa?

- Det är för att jag lättare ska kunna känna lukten av stulna morötter. Så ta ur dem ur fickan nu och ge dem till mormor.

- Typiskt! ;-)

Tidsmästarinnan sa...

helena rääfs bok gillar jag också som bara den! har lånat den på "blabboteket" som min fyraåring säger...
Tror den fanns på bokrean i våras också, men då slog jag inte till, det var nog dumt då...

Tack för de andra boktipsen!
Trevlig helg Sanna!

S

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack för boktips!
Har beställt den boken nu :D
Önskar dig en skön Pingstafton!
kram
nina

Hemma hos Klara... sa...

Härliga bokips!
Estland ja, drömmer att få åka dit igen, har jag varit en gång (1990) men då tillhörde det Sovjetunionen... är nog lite annorlunda nu misstänker jag.

Ha en skön vecka!
Kram Helena

Classic style in city sa...

tack för boktips..

en så otroligt fin veranda..underbart vacker utsmyckning