lördag 15 september 2007

Trädgårdsdax!

Som så många andra här i blogosfären har jag börjat höstrusta trädgården. Minstingen har varit i älsklingsaffären och shoppat loss. Utmaningen blir att plocka ihop arrangemang av det assistenten envisas med att vilja shoppa... Så här blev det:



Vet inte riktigt vad den här trasselsudden heter. Men den blev snygg ihop med en stor pärlprydd trådkrona från Madam Stoltz.



Den här krukan innehöll vissna penséer och en skruttig lobelia förut. Inte särskilt välkomnande! Nu ser det bättre ut. Lite knallig ljung piggar alltid upp!



Arbete pågår. Lobeliorna sjunger på sista versen men får hänga med tills jag hunnit köpa fler "trasselsuddar". Hoppas att den feta haren som hoppade runt i kvarteret i våras inte äter upp mina kålplantor. Då blir det harstek när jag får fatt i tjockisen!



Några av plantorna i lavendelhäcken blommar än.



Likaså kaprifolen som täcker vår kompost. Jo, den är kallmurad med stenar vi hittat på tomten och rymmer ogräs, gamla plantor och annat trädgårdsrens. Ingen som kan ana att det är en kompost.



Som ni ser har vi gott om kaprifol på tomten. Den blommar i maj/juni och blommar sedan om i augusti/september. Förra året blommade den ända in i mitten av oktober! Vi har spaljeat upp den på ett kraftigt nätstaket. Vi var tvungna att sätta staket när vi flyttade hit eftersom vi har ett stup i trädgården.



Ett stup som sagt. Värsta pulkabacken på tomten vintertid. Det blir så när man bor på toppen av en backe. Det här är stommen till ett riktigt (mar)drömprojekt; ett eget vattenfall. Någon gång ska det bli byggt!

Nu ska jag smita i väg till Konsum och köpa mer jord. Så kan jag äntligen bli färdig i trädgården. Tjingeling!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hej vännen!
Jag tycker att du lyckats väldigt bra med dina inköp! Det är så härligt med höstblommorna. Tyvärr har jag inte kommit iväg och köpt några själv än.

Vad härligt med ett eget vattenfall på tomten, det ser man ju redan nu att det kommer att bli kanonfint!

Ha en riktigt härlig lördagseftermiddag, och kväll!
Massa kramar

Lotta

Handplockat sa...

härliga bilder
får höst stämning
Tack