onsdag 22 augusti 2007

Stil?

Ja, kaoset sprider sig som ringar på vattnet när man renoverar. Det har fortplantat sig från sonens rum ända in i vardagsrummet. Vardagsrummet, ja. Husets största rum som är nästan 50 kvm i L-form fungerar som TV-rum och matsal/pysselhörna. Inrett i en obestämbar blandning av amerikansk kuststil och lantlig romantik. Välkommen in!



Mitt i blickfånget står fåtöljen till soffgruppen. Tresitssoffan har öppna spisen i blickfånget och från tvåsitssoffan har man ypperlig utsikt över vår tjock-TV.



Här är tresitssoffan. Vissa dagar känner jag starkt för att måla satsbordet Poäng från Ikea i mörkbrunt men jag tror inte att det är någon bra idé. Bättre att byta sofforna istället. ;-)



I farmors gamla linneskåp bor våra DVD-filmer och diverse pysselsaker. Och nej, det skåpet tänker jag inte måla vitt. Älskar kontrasten mellan den vita väggen och det mörka skåpet. Bilden gör det inte rättvisa tyvärr. :-( Kopparsakerna bor på skåpet i väntan på att få flytta upp på överskåpen i köket. Där bor det en burk vävlim och kåpa till spisfläkten.) *stön*



Här ser ni min shabby hylla som jag spikade upp (jo, jag spikade!) i min ensamhet i lördags. På den bor tills vidare min ärvda spegel i sällskap med en ljuslykta och några kul ägg i keramik samt en boll av flätad pil. Kornischen i fönstret är original sedan huset byggdes. Träpersiennen är köpt på Åhléns för några år sedan.



Närbild på hyllan.



Den här tavlan fick jag i födelsedagspresent för hemskt längesedan. Den har troget följt med i alla flyttar och hänger på hedersplatsen över soffan mellan de två fönstren på framsidan av huset. Tack snälla mormor och Martin för den!

Jaha, så här ser det ut för tillfället. Helt ostylat som synes. Jag ligger lågt med det tills det blir klart huruvida butiken kommer igång eller ej. Varför köpa hos andra när man kan botanisera på sitt eget lager?

Nästa gång tar vi matsalsdelen. Hoppas att jag hunnit få ner Billyhyllorna i källaren tills dess...

2 kommentarer:

www.mariante.se sa...

Hej nu är jag här å tassar runt!
Mycket att stå i nu när man kommit hem igen....
Tycker det känns som ditt hem är så mysigt ...
kram

Sanna sa...

Om röra är mysigt så är mitt hem jättemysigt. ;-) Välkommen hem!