måndag 20 augusti 2007

Lite smått och gott och innertak

Jisses vilken helg. Jag har jobbat och städat som en besatt eftersom jag har haft huset för mig själv. Och den städningen varade ända tills barnen kom hem. Oväntat, va? Jag passade även på att fota lite. Ambitionen med bloggen var ju från början att inte låna bilder från överallt på Internet men vad gör man med kameran inlåst? Nyckeln är iaf återfunnen nu, så nu kan jag återigen proppa bloggen full med egenhändiga okonstnärliga bilder. Håll tillgodo! :-DGrodan som gömmer sig bland bladen köpte jag för några år sedan på Novalux i Kohtla-Järve i Estland. Växten är en bananplanta som jag haft i ungefär 5 år nu. Det är toppen på en bananplanta som bor hos min mormor. Den hotade att växa igenom taket så hon fick kapa toppen på den och gav den till mig. Ytterkrukan är en stor tvättbase i koppar som står på en svartmålad trefot. Får nog ta en bättre bild så ni får se hela plantan någon dag.


Här i tvättkorgen bor våra golvkuddar. Det är Ikeas stora kuddar (är det Gosa de heter?) klädda i kviltade Alvine kuddfodral. Vet inte om de säljs fortfarande, de har nog några år på nacken. Dessutom är de jättesköna som extrakuddar i sofforna.I den mikroskåpiska tvättstugan hittar vi min tvättkorg från Jysk. Den matchar pärlsponten i tvättstugan perfekt. Den lilla plåtlådan som står framför den ska bli medicinlåda. Mycket snyggare förpackning än den ICA-påse som vi har nu liggandes i städskåpet med mediciner huller om buller.


Jag lovade en av kompisarna på FL en titt på våra innertak som vi gjort om. De är täckta med tunna mönstrade frigolitplattor ca 50x50 cm som är fastlimmade i taket. De är köpta i Estland och snälla svärfar har haft med dem när han har kört förbi i jobbet. Jag kan tillägga att det är svärfar som valt mönster också, det finns massor av varianter att välja på.Halltak komplett med Ikealampa och allt.Taket i tvättstugan. Även här lyser en Ikealampa upp vår tillvaro. Har en likadan liggandes i gömmorna som ska upp i badrummet. Måste bara måla taket först, vill inte ha ett mörkbeige tak och mörkbruna lister därinne mer. Måste bara finna tid och ork först...Sist ut är köket som vi gjorde om i januari. Och vad hittar vi i taket här då? Jo, en Ikealampa! Otroligt mycket snyggare än lysröret som satt där från början. *urk*

Idag ska jag och barnen åka till Återvinningen i Motala och leta möbler till sonens rum. Har vi tur med möbelletandet så stannar jag nog till på Cheapy och köper vit färg också. Vattenbaserad den här gången.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Vad kul att få se lite bilder hemifrån dig!
Och vad fina tak du har, såna frigolitplattor har jag aldrig sett!

Ha det gott!
Kram
Lotta

Mettan69 sa...

Så mysiga tak du har. Tack för att du lade ut dem. Har aldrig sett sådan innan. De var ju hur fina som helst. Kul att kunna variera från rum till rum också. Mönster men ändå diskret eftersom de är vita. Jättefint.
Kram Mettan

therre sa...

ikea fungerar alltid ;) kul att variera lite. ikea-grejer och prylar från estland :)

Nublus blogg sa...

Tack för rara kommentarer. Bloggen är ju till för att visa hur det ser ut här hemma. Det blir mer sånt nu när jag äntligen lyckats få ut kameran från sekretären. :-D

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Tror att jag måste hasta till Jysk. Vill också ha en sådan tvättkorg!!