fredag 17 augusti 2007

Barnrum - en svår nöt!

Just nu sliter jag tapeter i äldsta sonens rum, ett gräsligt trist jobb. Jobbet underlättas inte direkt av att jag inte vet hur rummet ska se ut när det blir färdigt heller. Sexåringen är en riktig vindflöjel, en hopplöst kräsen sådan dessutom. Så kära bloggläsare hjälp mig! Alla förslag mottages tacksamt!Det här är Ikeas säng Kura (bilden är f ö lånad från Ikea). Det här är sängen som han ständigt återkommer till så jag antar att det är en sådan det får bli. Jag kommer dock att propsa på att det är det vita som ska synas och sonen vill ha den vänd så att den är låg.
Väggarna är ju ett kapitel för sig. Vi har tittat på mängder av tapeter sonen och jag och EN fann nåd för hans ögon. Sandbergs Roger i ljusblått för 459 kr rullen. Jag dånade när jag såg prislappen och bestämde mig raskt för en fondvägg och resten målat i en matchande vit nyans. Så här ser Roger ut (Sandbergs hade två bilder på den i rosa och ingen i ljusblått, grrrr). Bilden är från Sandbergs Tapeter.Den här hittade jag hos Boråstapeter från deras Kids.se-kollektion. Sonen fnös och dissade den direkt. Kanske är den lite barnslig?


Boråstapeters kollektion Seaside är nästa kandidat till fondväggen. Lite marint stuk, vita möbler och kuddar och lapptäcke från GreenGates vårkollektion från i år kanske passar den kräsne lille herrn? Bilder från Boråstapeter.Vit med blå stjärnor kanske?Eller kanske storrutigt? Njae...Det smårutiga är ju också snyggt. Eller? Åh, jag vet inte!

Midbec har ju också snygga tapeter i sin kollektion Long Island.

GreenGate, ja. De här hittade jag på Nordhjem.dk. Vad tror ni?

Och till dem ett matchande kviltat täcke:


Bilden är lånad från GreenGate.

Sedan är det bara resten kvar; skrivbord, garderob eller ännu hellre ett klädskåp och en liten soffa eller fåtölj att mysa i. Bara...Haha!

2 kommentarer:

Susanna sa...

Såg någon som gjort nått fint av en våningssäng, kanske kan det vara något? De hade satt upp vita gardiner/längder på "bottenplan". Så man kunde dra de runt hela insidan av underslafen. Detsamma hade de gjort på ovansängen. Satt upp i taket så man kunde dra runt även där. Svårt att förklara med hoppas du förstår? Ska se om jag hittar bloggen.

Nublus blogg sa...

Åh tack, det vore hemskt snällt!