torsdag 11 september 2008

Kalashybris och knoppar

Tack för alla vackra kommentarer och omtanke som ni visade i det förra inlägget. Det är tungt men livet går vidare. Företrädesvis i 180 knyck barmhärtigt nog för tillfället.

Höst betyder i den här familjen 2 saker: Födelsedagar och Inomhusprojekt. I år blir det något av en kombo eftersom jag drabbats av mycket svår barnkalashybris. Det beror antagligen på för mycket bloggläsande och dåligt samvete över uteblivet barnkalas förra året. Oskar valde efter mycket om och men ett monstertema. Sedan var det bara att dra igång kalasplaneringen och bromsa sonens vildaste planer. Så här blev de läskigt svarta inbjudningarna:Vanligt tjockt svart papper och utskrifter från en skiva med mallar som följde med en kalasbok från Disney. Inbjudan skriven i Word på vanligt kopieringspapper och allt limmat med ett vanligt hederligt limstift. Simsalabim!

Menyn kommer att bestå av cupcakepops som ska likna ögon, flugsvampsliknande minicupcakes, spökformade mördegskakor och chokladmaränger utspritsade som...hundbajs. Födelsedagstårtan blir ett spökslott, bakad i en sk Bundt Pan. All inspiration kommer från bloggen Hemma hos Klara och materialet till kaktillverkningen från den ursöta nätbutiken Klara Färdiga Gå. Nu gäller det bara att få till det hela. :o

De sedvanliga godispåsarna ämnar jag byta ut mot engångshandskar i plast fyllda med popcorn. Tror att sockerchocken räcker en vecka ändå. :)

Den skarpsynte läsaren noterar säkert att jag för första gången på nästan två månader har egna bilder i bloggen. Jag har äntligen fått tummen ur och låtit laga Jeeves, min stationära dator eftersom min bärbara vägrar kommunicera med kameran mera. Så äntligen kan jag visa egna bilder igen och lägga in de fina porslinsknopparna i butiken. På tiden!Ett smakprov ser ni här. Det finns 3 till. Ska lägga in dem i butiken nu när jag är färdig med mitt inlägg. Nästa gång hoppas jag kunna visa bilder på barnens rum. Det ska tapetseras fondvägg här i helgen när barnen är på kräftfiske hos mina föräldrar och jag själv är i Ullared med Irina.

Kramar till er alla!

6 kommentarer:

Lotta sa...

Hej vännen!
Det kommer att bli en härligt spök- och monsterkalas! Lillgubben kommer att bli helnöjd!

Ser fram emot bilder på alla godsakerna ser. Flugsvampskakor, hur mumsigt låter inte det!! :-D

Kramis
Lotta

Anonym sa...

Så läckra kort!!! Jag skäms lite nu. Min dotters kalas blev aldrig av i somras. Men din son han kommer fåett riktigt häftigt kalas!
Kram!

Wilda Stenlyckan sa...

Hejsan!

Vilket spökigt, roligt och spännande kalas det verkar bli! Fina kort och smart ide att bjuda på popcorn istället för godis.

Kram

smilla sa...

Såna "läskiga" inbjudningar ;) Blir nog ett kusligt kul barnkalas.
mvh smillasplats.blogg.se

Petra sa...

Nää, beklagar sorgen över lilla Wilma! Så tomt det måste kännas...
Jaså, du planerar monsterkalas du - jag ääälskar monsterkalas! Jag o Patrik är specialister på sådana, haha... Har fixat spökfest hemma i alla år och någon gång för ungarna på gården också. Tyvärr är Alex rädd för sin egen skugga så vi har fått lägga ner detta projekt, snyft. Nicke är ju för stor nu (allt är ju såå pinsamt, stön!) så vi får väl vänta några år. Men, behöver du tips så hör av dig! (tror t om att jag har lite kort i galleriet på FL om du vill titta! (hjalle 71)
Lycka till!
Kraaaamiz
P

majsan shabby chic sa...

Jag tycker också synd om er för lilla Wilma, men hon har säkert träffat min Sixten där uppe Han älskade också äppelskrutar.Hoppas att allt går bra jag håller både tummar och tår Kör så att det ryker Kram/Majsan