onsdag 3 september 2008

Barnet i mig och filmfilosofi

Jag måste erkänna att jag är en smula barnslig ibland. Någonstans långt därinne bor en Pippi i själen som aldrig vill bli "stur". Så idag blir det barnsliga betraktelser och lite You Tube i bloggen.Vem älskar inte Kakmonstret och det övriga Sesamgänget? Jag minns med saknad en mp3-fil jag hittade för evigheter sedan via Napster där Kermit och BigBird i pårökt/berusat tillstånd försöker räkna till 20. Inget för barn precis men det var innan jag blev förälder. :) Kakmonstrets sång "C is for Cookie" speglar för mig glädjen och lyckan över de små sakerna här i livet. En kaka är något att vara glad över!"Var glad och nöjd med allt du ser, och allt som livet ger, glöm bort bekymmer, sorger och besvär". Varför har en del så svårt att vara tacksamma för det de har? Själv är jag inne på min tredje utbildning där det betonas vikten av att aldrig vara nöjd och ständigt jaga vidare mot bättre resultat. Då är det skönt att luta sig tillbaka, nynna med Baloo och ägna en stund åt att tänka på det man har att vara tacksam över. En härlig familj, tak över huvudet, mat i kylskåpet, en säng att sova i, fantastiska vänner, ja listan kan göras lång.Jag avslutar med något mindre barntillåtet. Men vill man se en varm film om vänskap ska man se "The Full Monty". Jag får alltid något tjockt i halsen när jag ser den, det är ingen klockren skrattfilm. Men den är en bra påminnelse om hur viktig vänskap är och att lite galenskap behövs i vardagen.Alldeles riktigt. Always look on the bright side of life. Glöm inte det.

2 kommentarer:

Lotta sa...

God morgon min vän!

Så kloka ord! Och du har valt mina favoriter! Vi har väldigt lika smak vi!

Full monty är en av mina absoluta favoritfilmer. Man sätter skrattet i halsen ett antal gånger och inser hur tänkvärt och djupt budskapet faktiskt är.

Och Baloo - finns väl ingen skönare snubbe än han!!!! Jag ser vissa likheter mellan honom och mig, magen bland annat. :-D

Nä, fram för mer galenskap, vänskap, barnslighet och värme. Då vore världen en bättre plats.

Ha en underbar dag i Ullared i morgon. Shoppa loss ordentligt och var lite crazy! Och så ger du kramar till alla från mig!

Ha en underbar dag min kära vän! Så glad för dig gumman!

Lotta

Lotta sa...

Hej igen vännen!
Nu tror du nog att jag är snurrigast än snurrigast! Jag vet ju så klart att det inte är Ullaredsshopping i morgon, det är ju inte förrän nästa helg! Får skylla på att jag i morse när jag kom till jobb lyckades jag på någon vänster slå huvudet i en container när jag skulle slänga återvinningssopor! Ajajajaj känns det i min panna nu!

Kram igen!

Lotta