måndag 15 oktober 2007

Smakpolisen - Come and get me!

Det här inlägget har legat och grott länge. Ända sedan vi var på Ikea sist och handlade lampor och mattor till barnens rum. Vi vet ju alla hur det perfekta barnrummet ser ut och hur gulliga bebisars sovhörnor och barnkammare är. När barnen blir större, ja då knackar verkligheten på... :-)

För egen del vägrar jag pracka på barnen något de inte vill ha. Det är deras rum, territorium, fristad, whatever här i huset. Så smakpolisen, kom och ta mig!

Känsliga bloggläsare varnas, omatchande saker och grälla mönster och färger kan förekomma!Det var Lööööv med stort L när sonen fick se "polkagrismattorna" på Ikea. Och den skulle absolut vara gul. Jag körde en mild kampanj för den blårandiga, men icke. Men ni måste erkänna att den lyser upp rummet, ger det värme och matchar hockeytröjan som hänger på sängen. Eller hur? ;-) Jag funderar på om jag ska köpa en fåtölj eller om en Sacco-säck är ett bättre alternativ.Det saknas nämligen en bra och mysig sittplats i rummet.Taklampan är Ikeas "Minnen". Ingen stilren designikon precis, men "den har massor av fina diamanter mamma" så mamma stoppade den i korgen, betalade och pappa satte upp den och sonen beundrade sitt inköp i vederbörlig ordning. Alla nöjda.Yngste sonen bor i sovrummet från helvetet. Värre rum att möblera finns inte, cross my heart. En hel vägg ockuperad av balkongdörr och skitfula garderober, en vägg med ett fönster och element, en hel vägg utan någonting i vägen och en vägg med dörr. Kan det bli värre? Dessutom vägrade han sova i sin jättesöta utdragssäng fyndad på Blocket. Och jag menar verkligen tvärvägrade. Och inget annat duger heller så numera sover han relativt nöjd på våra gamla madrasser staplade på varandra. Inte flott men barnet är nöjt och det är väl huvudsaken?När små killar på snart 4 år väljer lampa kan vad som helst hända. Sonen förälskade sig i Alfhild på Ikea och vägrade lämna lampavdelningen utan henne. Mamma sa inget utan tänkte för sig själv att när sonen vuxit ifrån Alfhild ska mamma göra golvlampa av henne. Eller fönsterlampa. Mamma är slug. :-)

Nu ska jag gå och gömma mig för smakpolisen. Jag tror att jag ska gömma mig nere i källaren med min nya kamera. Och skulle smakpolisen dyka upp så får jag väl muta honom med ett kuddfodral från Ib Laursen eller en zinkkrona från Krasilnikoff. En sån här:Så ser han att det är inte min smak det är fel på. Jag är bara en bussig mamma. :-D

6 kommentarer:

Lillafruluva sa...

Hihi, här har du en till som inte vill påverka alltför mycket i barnens rum! Bara barnen trivs så är ju allt som det ska vara!

therre sa...

men du, jag håller absolut med dig! hur gamla är dina barn? min dotter är fem o jag tänker inte tvinga på henne grejer JAG gillar, utan vill hon ha det på ett visst sätt så får hon det! Ok, nu har ju vi valt alla möbler åt henne (IKEAs vita bestå, expedit, lack o sånt) och hon blev tokglad när hon kom hem o fick se de :D (vi överraskade henne när hon var borta, bara så där o satte ihop allt :D) Men jag kan inte börja tvinga på henne enfärgat, att alla leksaker ska ligga i gamla skänkar eller liknande, utan det ska synas att detär ett barnrum! :)

Marres Hörna sa...

Åhh, det är inte lätt det där. Men det är väl bara att hoppas att dom kommer få samma goda smak som du, i framtiden! ;-)

Kram!

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Tycker du resonerar helt rätt. Basen tänker jag ska vara så neutral som möjligt. In i det längsta tänker jag "vägra" mörkblått och chockrosa tapeter, men däremot kommer de i sinom tid få mixa och matcha alla möjliga sorters färger och mönster i SINA rum. Och mattan ÄR ju solig och fin. Och lampan med fåglarna så näpen. Skulle kunna tänka mig den själv faktiskt...fast VART jag skulle ha den vet jag inte. Pojkarnas rum har ju ändå potential.

(Och behövs alla garderober i sonens rum? Går det inte att göra någon form av sovalkov eller arbetshörna genom att öppna upp en del av den? Bara en fundering, vi har likadant i vårt nuvarande sovrum)

Nilla sa...

Hahaha... Sådär är det här med, barnen måste ju sin smak få lysa någonstans. Sonen har 3!!! hemska hockeytröjor på sin vägg, jag blir alldeles skakig varje gång jag går in där, men vad kan man? :-)

Kram Nilla

Lotta sa...

Jag tycker att du är en alldeles underbar mamma som låter barnen få ha en egen fri vilja! Visst, jag skulle vilja sätta tänder i båda mina grabbars rum, men de trivs med sina tapeter, sina möbler, och sin röra! :-D

Stor kram
Lotta

Ps Nedräkningen har börjat!!!!!!