fredag 15 augusti 2008

Skolstart

Jaha, fredag igen. Vart tog veckan vägen åt? På måndag börjar Oskar i Ettan och är alltså En Stor Kille. Minsann. Som sagt, vart tog tiden vägen åt?

Själv börjar jag skolan veckan därpå. Jag har beställt kursboken till kursen i Internationell marknadsföring - "bara" 466 spänn. *stön* Till råga på eländet är boken på engelska också. Blev så deprimerad att jag tröstshoppade lite på Ad Libris för att inte tappa modet helt.

Jag köpte bland annat Franske Forbindelser som jag upptäckte när jag gjorde min bokutmaning. Jag har en annan bok av Lise Septimius Krogh; Julealfabetet som Mia tipsade om förra hösten.Bilder från Franske Forbindelser lånade från förlaget.

Dessutom slank Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" ner i varukorgen. Jag har läst de båda andra böckerna och roligt nog så håller de för omläsning. Alla böcker gör inte det. Och då menar jag inte att de faller i bitar rent fysiskt utan att läsupplevelsen blir mer av ett "Jaha".Jag är också ett stort fan av Morden i Midsomer så när jag upptäckte att det är böcker som är grunden till serien jublade jag. Så för att träna lite läsning på engelska köpte jag också A ghost in the machine. Visst är jag nyttig av mig? ;-)

Och för dem av er som vill se bilder kan jag bara säga: Håll ut! Min dator vägrar av någon verkligt skum anledning att samarbeta med min kamera. Enormt frustrerande när man har bilder på nya varor men inte kan skyffla in dem i datorn. Riktigt dåligt för blodtrycket kan jag meddela.

Med stigande ålder förändras också ens preferenser på allehanda områden. Musik till exempel. Aldrig i livet att jag lyssnat på Andrea Bocelli för 20 år sedan. Idag njuter jag av "La donna é mobile" ur Verdis opera "Rigoletto". Håll till godo!En sista fundering. Tur att bloggen bytt namn lite grann annars hade säkert någon nitisk bloggläsare stämt mig för falsk marknadsföring.

Kram till er alla som läser och kommenterar!

5 kommentarer:

Under en vind sa...

Spännande med bokbeställning, jag fick också ett paket från Adlibris i veckan, det var Vinterns söta (kakbok) Sju sorters kakor (bra småkaksbok som jag alltid fått låna av mamma innan, nu har jag en egen...) och At home with white (fina bilder).....

Ha en skön helg, kram!

storeflittig sa...

hehe, pensumbøker er knall dyrt... noen ganger tenker jeg: haha bortkastede penger, men håper alltid at jeg har fått med meg det viktigste ved semesterslutt:)

jeg skal ta endel markedsføringsfag dette semesteret, jeg driver med masteren nå, men er ikke akkurat så veldig motiviert...

skal sjekke ut retro, takk for tipset!!

Lotta sa...

God kväll min vän!
Vad sugen jag blir på att beställa böcker jag med, men här hålls det i pengarna, måste ju ha något att handla för i Ullared.

Ang musik så håller jag med dig fullständigt! Fast det roliga är att jag fortfarande lyssnar på mina favoriter från 80-talet, och min mycket musikälskande gitarrspelande tonårsson lyssnar på samma, fast med andra artister. Man kunde helt enkelt göra musik på 80-talet, den håller än!

Ha en riktigt härlig helg!
Kram


Ps Önskar så att jag kunde komma på ditt öppna hus!

storeflittig sa...

hehe kotler er jeg ikke noen særlig fan av:) leser mest om spill-teori, konkurranselovgivning/ konkurransetilpassning og slikt- helt ok:) greier ikke helt å bestemme meg for fag i år. VANSKELIG. noen tips?

beas barnslikheter sa...

Han är ju så ljuvlig...så ödmjuk och så engagerad.