torsdag 15 november 2007

Äntligen hall!

Äntligen blir det en uppdatering av bloggen igen. Just nu är det mycket i skolan med 2 nya kurser, butiken kräver sin tid och så envisas familjen med att vilja ha mat och rena strumpor. :-)

Vi har i alla fall klarat av årets "julprojekt". Ända sedan vår första jul här i huset har vi haft som tradition att renovera något rum till jul. Årets projekt skulle bli tvättstugan i källaren som i dagsläget ser übergräslig ut. När jag räknat över budgeten ångrade jag mig eftersom det skulle betyda en hyfsat snygg tvättstuga men inget mer kul för övrigt. Dessutom har maken nytt jobb med högsäsong i december, alltså var han inte så sugen på att klinkra ca 16 kvm källargolv heller. Så det blev de mörkblåa tapeterna i hallen som fick sätta livet till. Och så här ser det ut nu:Min stilige "norrman" (visst låter väl Hemnes norskt?) som tar hand om jackor, mössor, vantar och allt annat. Älskar den! Men den var tung att baxa in i bilen själv. Kronan som hänger på skåpet kommer från Krasilnikoff och säljs hos Nublu.Kistan är gammal och hittades på vinden när vi städade där i somras. Den rymmer massor av skor och uteleksaker som bollar och vattengevär. Dessutom funkar den bra som sittbänk.Äntligen syns min fina stationsklocka, fyndad i Ullared förra året. Det svarta röret är luftningen till avloppet och det ska byggas in någon dag när vi kommit fram till hur vi ska göra det.Ovanför kistan på Ikeas tavellist sitter älsklingarna både i svartvitt och färg. Tro inte att tavellisterna ska vara furufärgade, jag har bara beslutsångest - ska ramarna målas vita eller svarta?Glöm färgen på elementet, den matchade 70-talstapeten som vi tapetserade över med mörkblått för några år sedan. Det ska bli ett vitt elementskydd där är tanken. Tills vidare förvarar barnen mössor och vantar i trådkorgarna från Ib Laursen. Från Nublu så klart. :-)Äntligen passar hallen ihop med resten av huset! Som vårt ljusa men ändå ombonade vardagsrum som ligger granne med hallen. Och köket som skymtar rakt fram på första bilden. Bäst av allt, det gick så snabbt att fixa det. Det tog ungefär en dag för maken att få upp ca 26 kvm Panelskiva och måla en strykning. Sammanlagt krävdes det tre strykningar med råvit halvmatt färg från Yunik. Det enda som fattas är taklister och lite färg på resterande lister, sedan är det helt klart!

Idag ska jag lägga in några nyheter från House Doctor och fortsätta min väntan på grejer från Ib Laursen. Och igår kom proforma-fakturan från Maileg så "The Carrot Story", mellanstora apor, lite kanintillbehör och kaninen Blueberry Girl är på gång ihop med fler härliga planscher, bl a "Prinsessan på Ärten".

Ha det så gott och promenera försiktigt, det är halt ute! Och för 17, glöm inte reflexerna! *kram*

7 kommentarer:

Nilla sa...

Vilken skillnad! Otroligt fint!

Gillar din norman med kronan också ;-)

Ha det bra,

Kram Nilla

Lotta sa...

Åh vad fint du fått gumman! Måste genast visa din hall för R när jag kommer hem. Vill bli av med mina mörka vinröda väggar i hallen.

Och jag tycker att du ska ha svarta ramar! :-)

Ha det jättebäst vännen min!
Kram
Lotta

Hemma på Landet sa...

Väldigt fint, du moroten. Ni kan det där ni, du och din andra morot.;-) Kram

Nygammalt sa...

Vad fint det blev. Vitt och pärlspont är grejer det!

Tack för det fina berömmet, jag är jättenöjd över mina saker, så jag kommer handla mer framöver. Måste flytta först + att jag borde göra mig av med en massa saker också...
I-landsproblem kallas det. ;)
Ha en härlig kväll!

therre sa...

Så fint det blev! :)

Jag tycker inte röret där gör så mycket. Är det inte i svart typ gjutjärn?

Ramarna skulle jag måla svarta :) Eller mörk-mörk-bruna :)

Sofie sa...

Åhh vad snyggt det blev!!! Gillar verkligen panelskivan, så lättarbetad, med superbra resultat!!! Nu ska jag visa sambon din hall,då jag försöker övertala honom till att sätta panelskiva även där:-)Borde bli lättövertalat nu :-D
Ha en bra dag!
Kram Sofie

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Superfint!

Jag röstar på svarta ramar, skulle vara fint då du även har den mörkare stationsklockan. :-)

Ha en underbar helg!

Kram Bea