måndag 26 november 2007

Nära, tätt inpå...

...har jag smugit med kameran idag. Jag älskar min nya kamera, äntligen går det att ta bra närbilder på saker.Här är ett av mina loppisfynd. Det har blivit en tavelram av den. Tavlan är ett jättegammalt kort taget när min farfar var en liten pys. Huset bakom är hans föräldrahem och gården ägs idag av mina föräldrar.Här står hela familjen; Mamma Lotten, storasyster Karin, pappa Nils, storebror Evert och lillebror Ivan.Här ser vi herrarna i familjen på närmare håll. Pappa Nils som ofta kallades för "Nisse Prick" har delat med sig av sitt namn till den yngre generationen. Minstingen i vår familj heter nämligen Nils i första namn. Tilltalsnamnet har han dock fått av min farfars lillebror som hette Gustav i andranamn.

Jag hittade fler saker att krypa nära inpå:Mina fålar fyra som får bidra till att visa att vi faktiskt har svenska rötter också. :-)Från dåtid till nutid på bara några få bilder. Inte illa, va? Jag kröp nära den härligt ruffa men ändå skira slingan från House Doctor. Tror att den ska få pryda julbordet i år.Sist men inte minst får ni bildbevis för att Nublu nått ut bra mycket längre än jag någonsin räknat med. Bilden är tagen på Aftonbladets upplaga fredagen den 9:e november. Jag blir lika varm av lycka varje gång jag tittar på bilden. Min bebis har varit med i tidningen! Tack Aftonbladet! :-)

Nu ska jag traska ut i snön. Måste ta mig till biblioteket och Posten och undersöka om El Banco har öppet. Vi hörs! *kram*

8 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Vad mysigt moroten.:-) Kramis

Flickan på landet sa...

Härligt med gamla fotografier!!
Och vilken underbar butik
du har :-)

Lotta sa...

Hej min lilla sockertopp!

Älskar gamla foton! Och härligt med en ny kamera som kan ta så fina närbilder!

Och jag kan ärligt säga att jag är lika stolt jag när jag ser din lilla bebis i tidningen! :-)

Många kramar från Lotta

beas barnslikheter sa...

Grattis gumman...och jag är flitig på att nämna "Nublu" i varje litet sammanhang det bara går ska du veta! :-D

Nilla sa...

Härliga bilder och grattis!

Ha en skön kväll!

Kram Nilla

Anette sa...

Fina foton du har lagt in, jag älskar gamla kort med historia.
Ser även att Aftonbladet kom fram ;-)!
Ha det så gott! Kram från Anette
(Eddan You know)

Under en vind sa...

Så kul att du fanns med i tidningen!!! Roligt med gamla foton, de hjälper oss att minnas! Må gott och ha en skön kväll! Kram!

Stämningsfullt sa...

Grattis. Verkligen kul!