tisdag 21 december 2010

Kräkor, kräkor

Bebisen har extraknäckt som fontän nästan ända sedan hon föddes. Vissa dagar har hon spytt ner så mycket kläder att jag seriöst funderat på att A. aldrig mer klä på varken henne eller mig, B. köpa aktier i Procter & Gamble eller C. klaga min nöd på bvc en gång till. Nu behövdes inte det eftersom lilla damen drog av en praktspya mitt framför näsan på bvc-sköterskan en dag. Remiss skrevs och dagen efter var vi mer än välkomna till barnjouren där bebisen klämdes på, vägdes, ultraljudades och synades efter konstens alla regler.Inga sensationella fynd gjordes så vi välkomnades tillbaka två dagar senare för nytt ultraljud bl a.

Det blev en repris av det föregående ultraljudet. Moln av tarmgas gjorde det omöjligt för medicinmannen att se om det fanns någon förträngning av nedre magmunnen. Tillbaka på barnjouren och där träffade vi på en handlingskraftig läkare som tyckte att även om det är normalt för en helammande bebis att inte bajsa på 8 dagar så kanske en tömning av tarmkanalen vore en bra idé. Sagt och gjort. Blöja av, klyx in och blöja på. Det kan ta ett tag innan det verkar, sa sköterskan. Det tog inte en halv minut.

Bebisen bajsade, bajsade och bajsade lite till. Raskt drog jag in på toa, fällde ner skötbordet och skalade av blöjan. Det såg ut som om någon fyllt den med en doftlös blandning av Slotts senap och Kalles kaviar. Upptäckte att det blivit lite bajs vid ena benöppningen på bodyn och började ta av den. Då uppdagades omfattningen av katastrofen...Hela ryggen var täckt av bajs. Jag skojar inte, ända upp till hårfästet i nacken var det tjockt kletigt gult bajs. När jag lade henne på magen för att torka bort härligheten fick jag en svag känsla av deja vu. Bebisen påminde verkligen starkt om en julskinka överdragen med senapsgriljering.

Efter bajskrisen som för övrigt kröntes med en spya som grädden på moset åkte vi hemåt. Bebisen utmattad och smått gulfläckig men med rena kläder och jag lika trött med kräkfläckiga kläder och vetskapen om att jag på måndagen skulle vara tvungen att återvända en gång till.

Resultatet av det besöket blev ett klyx till med det mest äckligt stinkande bajs jag någonsin upplevt. Kände hur ögonen tårades och det började svida på kinderna. Typ. Läkarvetenskapen vet fortfarande inte varför bebisen spyr så nu ska jag föra dagbok över amning, kräkningar och bajs. En hel veckas författarmödor som ska tas med till bvc och visas upp. I väntan på det lägger jag i en maskin tvätt till och kollar läget på aktiemarknaden. Procter & Gamble någon?

4 kommentarer:

Cilla sa...

Haha! Ursäkta. Till och med mitt i eländet med kräkor och bajs kan ljuv komik uppstå :) DU är min julstjärna, syrran! (och Mätta-Myyy är Moas) ;)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej och god fortsättning på det nya året!
Det var kul att se att du kommit tillbaka och stort Grattis till dottern!
Hoppas de kommer på vad detta kräkande beror på. Fullt upp förstår jag!
Ha det gott!
kram
nina

Anna sa...

Tycker att någon är liiite dålig på att uppdatera sin blogg... :-P

Essay_writer sa...

this is informative