söndag 16 november 2008

Sköna lördag

Igår var det en riktigt skön lördag. 3 timmar i butiken där jag hade sällskap av Jenny som hade lastat bilen full med gosiga lammskinn, glögg, kolamix och naturhuttar från Alterhedens Rabarberi, härliga tvålar, söta tomtar av ull och annat mys.



När vi skildes åt (jag hoppas att du kom hem ordentligt Jenny och inte åkte vilse i Mjölby!)åkte jag hem till familjen och serverades en helt otroligt lyxig fisksoppa med räkor och färsk ciabatta. Fantastiskt gott! Sen slappade vi hela familjen med film och lördagsgodis.



På kvällen när vi lagt barnen plockade vi fram resten av de färska räkorna och mumsade i oss dem medan vi tittade på "Dansbandskampen". Blev mäkta förgrymmad över att Larz Kristerz lyckades ta sig vidare till nästa lördag trots en otroligt tam insats.Vi provsmakade blåbärsglöggen som jag köpte av Jenny och den var helt fantastisk. Det godaste jag druckit i glöggväg faktiskt - fräsch och lagom kryddig och inte sötsliskig. Blossa, släng dig i väggen! Ikväll ska vi prova rabarberglöggen.



Avslutningsvis en lyxdusch - hett vatten och Klockargårdens Magnifika Chokladskrubb. Jodå, jag köpte den också av Jenny. Så nästa helg blir det nog till att klämma in ett besök i Drefseryd för att bunkra mera glögg och andra härliga saker som passar bra till julklappar och presenter.



Idag ska jag testa kolamixen från Alterhedens Rabarberi. Man tillsätter 4 msk sirap och 4 msk margarin i mixen och kokar det i en kastrull eller panna i 3-10 minuter. Frågan är, ska man testa pepparkakskolan eller chokladkolan först?
Eller båda?

5 kommentarer:

Eddan sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det. Det är så himla typiskt att man ska bo så långt bort från allt roligt som händer. Mycket godsaker har du hittat också verkar det som.
Tänk på mig när du njuter av det goda ;-)!

Kramar från Anette

♥ Fyra årstider sa...

Attans nu får jag ångra mig att jag inte köpte glöggen...låter gott. Vi ses snart igen.
Kram Lotta

Lotta sa...

Tjenare bruden!
Vilka smaskiga saker du har fått njuta av denna helgen! Det är du väl värd efter en lång arbetsvecka.

Ha en riktigt härlig vecka!
Kram
Lotta

Nilla sa...

Nej men vad orättvist, jag vill också ha så mycket gott att provsmaka :) Fast jag antar att du nog var mera värd att få en riktigt mysig helg med massa gott än jag som bara går här hemma och drar benen efter mig *fniss*

Ha en bra vecka!

Kram Nilla

Anonym sa...

Tack för senast - jodå jag kom hem ordentligt. Lagom till att fixa mat till resten av familjen. Fläskpannkaka hade dom börjat göra men sen drällde det in folk så jag fick ta hand om smeten som stod i köket. :)

Och så har vi provat kolamixen - pepparkakskolan var riktigt mumsig!