fredag 4 april 2008

Hönan eller ägget?

Nej, idag blir det inget solgult klämkäckt försenat påskinlägg. Idag blir det deep shit talk om Feng Shui. Ända sedan jag första gången läste om det blev jag intresserad. Och varje gång jag funderar över Feng Shui återkommer samma fråga: Vad kom först, hönan eller ägget? Eller i det här fallet, påverkas vi av vårt boende eller påverkar boendet oss?

Helt ärligt så ser det ut här hemma som om vi väntar på de klämkäcka tanterna från TV4:s "Rent hus". Helt ärligt, det är hemskt. Grejer överallt, vi flyttar runt och velar om vem som ska ha vilket rum och vad vi ska göra med vedboden som hotar att ramla ner i grannens trädgård. Enda stället i huset som såg anständigt ut var Nublus två rum i källaren men idag är den ordningen ett minne blott eftersom en halv pall med varor från Miljögården helt otippat dök upp.

Nu till det verkligt suspekta; Det är så här mitt liv ser ut också! Massor av småsaker att ta itu med; ringa sotaren, säga upp en tidningsprenumeration, ringa mormor, skriva brev till tant Eve i Estland osv. Ni har säkert en egen sådan lista. Har ni inte det bor ni antagligen mycket prydligt och ordentligt. ;-) Jag har också massor av andra stora frågor att ta itu med: Vad ska jag göra i sommar? Vad ska jag göra resten av livet? Vad ska jag göra med Nublu? Om någon har svaret på dom frågorna så maila gärna för jag har inte en susning! :-o

Vad tror ni, löser sig eländet om jag satsar en vecka på att röja upp och möblera ordentligt eller ska jag lösa livsgåtorna och mina ärenden och låta huset mirakelstäda sig själv?

Medan ni funderar bär jag in det sista och börjar fundera på vad jag ska göra härnäst - börja storstäda eller lägga ut varor i butiken. Eller bara ta en tupplur i solskenet ute på framsidan under körsbärsträdet.

4 kommentarer:

Karin Froom sa...

Hej Nublu! Jag önskar att jag kunde säga att jag inte kände igen mig, men med 320kr wellpapp i vardagsrummet och papper överallt misslyckas jag kapitalt.
Jag har dock en (högs temporär)lösning som fungerar alldeles utmärkt. Gå in på min blogg och avnjut den underbara musiken från senaste inlägget, samtidigt som du smuttar på en väl tilltagen rom&cola. Jag testar just nu, funkar finfint mot bekymrena. :D
Hälsningar Karin/www.konstbyk.se

fru Pink sa...

Heihei! Takktakk for koselig hilsen hos oss:) Nå gleder jeg meg til å oppdage din blogg også!

Ha en super lørdag!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ta med dig boken Rensa i röran av Karen Kingston och gå och lägg dig under körsbärträdet! :D
Du, jag känner igen allt det där!
Önskar dig en skön fortsatt helg!
Kram
nina

Storeflittig sa...

Denne bloggen er toppen!! det er mitt første besøk her, men det blir ikke det siste. Jeg skal lese mer i kveld, må på loppis først (the mothership is calling me).

Så bra tekst, og fine bilder under. Gleder meg!