tisdag 25 november 2008

Snö och zink

Knappast någon som har missat att snön fallit ymnigt här i Götaland. Den ende som lyckats missa det är troligen min vän M men det beror å andra sidan på att han bor på en helt annan breddgrad. Så, special pics, only for you M!



Folkracebilen i vinteride. Det blir inget mer åkande i den i vinter.



Och så här ser det ut på framsidan utanför mitt fönster just nu.



Idag kom äntligen zinkhusen från Walther & Co. Total lycka!


Inte helt lätt att få bra bilder på dem dock. Och ja, de kommer in i butiken i morgon.

Nu ska jag gå och lägga mig. Det borde jag gjort för typ en timme sedan.

tisdag 18 november 2008

Nya leverantörer - igen!

Mitt i värsta snålblåsten och iskylan igår kom det en pall med varor. Inte helt oväntat iofs eftersom Miljögården flaggat för att det ska komma varor snart. Det var bara det att pallen inte var från Miljögården - den kom från Nordal.

Så jag ägnade en stund åt att plocka ihop ett planteringsbord när jag lyckats tina fingrarna. Jag har visat det förut här i bloggen men visar det igen eftersom det är så fint. :-)



Den här snygga lyktan kom också:



Konsol att hänga den på följer med också. I morgon ska jag ta med borrmaskin och skarvsladd och sätta upp en i butiken.

Idag kom det mail från Walther & Co som undrade när jag tänkte förskottsbetala min order. Jag som gått och väntat på besked från dem i snart 3 veckor om huruvida jag skulle få några varor eller inte! *grrr*
Jag hoppas att allt jag beställde är med så att det inte blir ett riktigt antiklimax när jag packar upp lådan från dem sen. Jag börjar bli luttrad kan jag säga...



Nu är det snart stängningsdags. Det ska bli skönt att åka hem och vila fötterna framför TV:n ihop med barnen en stund.

Kramar till er alla!

söndag 16 november 2008

Sköna lördag

Igår var det en riktigt skön lördag. 3 timmar i butiken där jag hade sällskap av Jenny som hade lastat bilen full med gosiga lammskinn, glögg, kolamix och naturhuttar från Alterhedens Rabarberi, härliga tvålar, söta tomtar av ull och annat mys.



När vi skildes åt (jag hoppas att du kom hem ordentligt Jenny och inte åkte vilse i Mjölby!)åkte jag hem till familjen och serverades en helt otroligt lyxig fisksoppa med räkor och färsk ciabatta. Fantastiskt gott! Sen slappade vi hela familjen med film och lördagsgodis.



På kvällen när vi lagt barnen plockade vi fram resten av de färska räkorna och mumsade i oss dem medan vi tittade på "Dansbandskampen". Blev mäkta förgrymmad över att Larz Kristerz lyckades ta sig vidare till nästa lördag trots en otroligt tam insats.Vi provsmakade blåbärsglöggen som jag köpte av Jenny och den var helt fantastisk. Det godaste jag druckit i glöggväg faktiskt - fräsch och lagom kryddig och inte sötsliskig. Blossa, släng dig i väggen! Ikväll ska vi prova rabarberglöggen.



Avslutningsvis en lyxdusch - hett vatten och Klockargårdens Magnifika Chokladskrubb. Jodå, jag köpte den också av Jenny. Så nästa helg blir det nog till att klämma in ett besök i Drefseryd för att bunkra mera glögg och andra härliga saker som passar bra till julklappar och presenter.



Idag ska jag testa kolamixen från Alterhedens Rabarberi. Man tillsätter 4 msk sirap och 4 msk margarin i mixen och kokar det i en kastrull eller panna i 3-10 minuter. Frågan är, ska man testa pepparkakskolan eller chokladkolan först?
Eller båda?

fredag 14 november 2008

Gästspel hos Nublu - Drefseryd Gård kommer till stan

I morgon kommer min kompis Jenny som har den härliga butiken Drefseryd Gård hit till Nublu och hon har med sig lammskinn, vättar, hantverk och annat mys från sin butik. Som vanligt har Nublu öppet 10-13 och du hittar oss på Kanikegatan 1 i Mjölby.





Så passa på att besöka Nublu i morgon om ni vill handla lammskinn eller veta mer om beredning och användning.



Någon gång nästa vecka kommer något jag väntat på ett tag; Funqwears härliga stödstrumpor i lila, brunt, jeansblått och svart/grå. En poppig, praktisk julklapp till mamma, mormor, farmor och svärmor. Eller till dig själv...

Nu ska jag börja möblera om - måste ju göra plats för Jenny. :) Vill ni veta mer om Drefseryd kan jag rekommendera Jennys blogg.

Välkomna!

måndag 10 november 2008

Blandad kompott

Är det någon mer än jag som tycker att november är det värsta som finns? Idag var det ljust typ en halvtimme mitt på dagen. *blä* Ge mig sommar och sol! Nu!

Får försöka muntra upp mig med att det börjar närma sig jul snart. Ett ljus i mörkret iaf.



De här har jag lagt in i butiken idag. De är fina men lite svåra att göra rättvisa på bild tycker jag.

Vad gör man för att hålla sig pigg så här i novembermörkret? Har ni några bra idéer?

Hälsningar från signaturen "Hösttrött"

fredag 7 november 2008

Boktips för barnsliga själar

Nej då, jag har inte dött. Men jag behövde göra en mental djupdykning samtidigt som Nublu och familjen kräver sitt. Ingen tid över för att dela med sig av både ditt och datt här inte alltså. Tyvärr blev jag inte mycket klokare men sådant är livet. Ibland ser man inte naveln för allt ludd liksom.

I tisdags kom det paket iaf och barnen blev minst sagt lyckliga över innehållet. Det var tänkt att bli julklappar/födelsedagspresenter men jag hade inte hjärta att lägga undan paketet. Vad var det i då? Jo, böcker såklart. :) Så här kommer några boktips:



"Rundhunden och den bottenlösa dammen" är en jättefavorit hos minstingen som fyller 5 snart. Skriven av Inger och Lasse Sandberg och både text och illustrationer är en fröjd. Den handlar om Rundhunden som har spinkiga ben och hennes kompis som ramlar ner i Den bottenlösa dammen när de leker i parken. Deras vakthundar märker ingenting och Rundhunden blir alldeles stel av skräck...



En som verkligen regerar är Snurran. Antagligen världens mest bestämda kattunge som bor på Gräddbullevägen 4 och har en granne som heter Tant Rut. Det var min mamma som introducerade böckerna om Snurran för några år sedan när hon köpte "Snurran och den osande aborren". Det är Eva Bergström som skrivit böckerna som handlar om de vardagskonflikter vi föräldrar får tackla lite då och då. Det är nog ingen tillfällighet att böckerna heter "Snurran och dumoverallen", "Snurran äter ketchup" och "Snurran och fjärrkontrollen". ;-) Både 5- och 7-åringen gillar Snurran och det gör vi föräldrar också. Kan man göra annat när det står i boken "Då säger mamma att hon blir galen och bär in mig i mitt rum"? Igenkänningsfaktor? Enorm!



"Den 35 maj" av Erich Kästner är för de äldre barnen och för oss barnsliga vuxna som älskar sådana absurditeter som exempelvis en mekanisk stad som heter Elektropolis, att man äter blandat kött med hallonsås eller att man reser med sin farbror Agapetus till Söderhavet i sällskap med en talande cirkushäst...Den läser jag just nu för 7-åringen. Kanske i tyngsta laget för honom men än har det inte hörts några protester...

Nu ska jag smita från butiken en kort stund och fixa mig lite lunch. Annars hittar nästa kund som kommer in bara en uppsättning knotor och kotor.

Kramar till er alla!