tisdag 29 april 2008

Man blir alldeles matt...

Igår kom min matta från Nordhjem. Rättning, mina mattor. Har köpt en till TV-rumsdelen och en till matsalsdelen. Drog på det beslutet länge för de kändes inte helt självklara till att börja med. Men jag är nöjd! Rummet är stort, nästan 48 kvm så det går åt stora mattor. Annars ser det bara löjligt ut. Och med tanke på att barnen smular och skräpar ner rätt friskt mellan varven så är det skönt att den är av plast. Bara att moppa av!



Så här på bild ser det hiskligt mönstrat ut ihop med sofforna. Det ser inte lika psykedeliskt ut i verkligheten!



Närbild på mattan. Mjuk och behaglig att gå på är den också. Inte alls så vass och stickig som en del plastmattor tenderar att vara.



Sittpuffarna i hörnet har fått ny kostym också. Köpt på Nordhjem och design från



Idag blev jag också klar med bokslut och deklaration. En sann lättnad! Papperskorgen som jag köpt på Tant Vit i Mjölby är full med skräp efter den pärsen.



Nu är det bara resten kvar att göra; hänga tvätt, fylla diskmaskinen och börja packa inför Estlandsresan. Det är 20 grader varmt här och blåser friskt så tvätten borde torka på ett litet kick. Men produktfotografera ute, njae. Hade tänkt hänga upp lyktor i glas och fattigmanssilver från PB Home i körsbärsträdet men inte i den här stormen! Och kuddarna blåser väl bara iväg. Dessutom har pollensäsongen dragit igång på allvar och jag har just börjat äta medicin så ögonen tåras och näsan droppar än. *sniff* Så jag håller mig nog inne och njuter av min matta!

Jag kan tipsa om att Lantliv har en stor utlottning i sitt juninummer. Då kan man bl a vara med och tävla om en pläd från Nublu! :-)

Apropå tävla: Grattis Mia som har bloggen Hem & Lycka! Du vann en "goodie-bag" i min bloggtävling!

Nu ska jag fixa lite och börja leta efter väskor. I morgon drar vi hem till Estland ett par dagar.

Kram på er tjejer! Och Åke 65+... :-D

måndag 28 april 2008

Lite Ludvig...

Jag har ju visat keramiken som jag köpte från Kasa-DK genom Trine tidigare. Idag kommer det en sneak-peak på vad jag köpte in från Ludvig & Co. Jag räknar med att få varorna inom några veckor.




En härlig korg i svart med naturfärgat tygfoder. Perfekt för tidningarna bredvid sängen exempelvis.



En kruka i fattigmanssilver. För att tåla vatten bättre än vanligt fattigmanssilver är den lackad inuti.



Förvaringsask med 6 rum. Trine berättade att det är en gammal modell som användes under kriget för att förvara dyrbarheter i som exempelvis ömt ihoprullade silkesstrumpor. Själv tänker jag lägga beslag på en för egen räkning och förvara alla lösa småsaker som dräller runt på mitt skrivbord i den.



För lata dagar i hängmattan eller regniga dagar i soffhörnet passar den här härliga somriga quilten bra. Matchande kuddfodral med måtten 40 x 60 har jag också köpt in.

Det var lite av vad jag beställt, lämnar lite kvar åt er att vara nyfikna på!

Vecka 21 räknar jag med att ha TrendKompagniets vackra fågelhus hemma igen. Och två olika modeller av skylten "Mor och barn sover". En lämplig present till en nybliven mamma kanske?

Den här veckan väntar jag hem mina varor från PB Home också; broderade rosa och vita kuddfodral, svart/vit emalj, broderad tvättpåse, tavlor och stenar med text är några av de godbitar jag väntar på. Förhoppningsvis kommer de idag eller i morgon och då borde jag hinna lägga in dem i butiken innan jag åker på semester.



Må så gott i vårsolen! Kram och klem!

tisdag 15 april 2008

Bunsha

Idag har turen kommit till japanska företagstermer och ordet vi ska lära oss idag är bunsha. Enligt 1000 Ventures betyder bunsha att man efterhand knoppar av företag från kärnverksamheten. På ren svenska betyder det att man delar på företaget och därigenom når en högre tillväxt.




Och ni gissar alldeles rätt om ni tror att jag tänker dela på Nublu. Nublu ska tillbaka till sina rötter; det vita, lantliga, slitna som så många av er älskar. Jag älskar det också men jag inreder inte mycket med det har jag konstaterat.



Allt poppigt, färgglatt och mönstrat kommer att finnas i butiken Snygga Saker. Tänk Rice, tänk färg, tänk praktiska vardagsprylar, tänk klassiker, tänk ruffigt. Snygga saker helt enkelt. Beräknad butiksstart är mitten av maj. Jag älskar tajta deadlines, det svischande ljudet de ger ifrån sig när de passerar är enormt uppiggande! :-D




Det här ska bli kul. Utveckling är kul. Och extra kul blir det när man får höra att det är en bra idé. Tack ni härliga tjejer på forumet Kvinnliga Företagare , ni är guld värda!

Nu ska jag frossa i Rice senaste katalog!


Kramar till er alla som orkar läsa! *puss* Och till er som läser och kommenterar: Guldstjärna! :-)

tisdag 8 april 2008

Sommarkänslor!

Igår hade jag besök av Trine som är säljare för Ludvig & Co. Hon hade med sig en korg med den härligaste keramik jag sett på länge. Handgjord och med en feeling av både GreenGate och Arabias "Origo". Tror ni att jag kunde motstå den? Nä.



Bland annat beställde jag den här stora kannan som rymmer drygt 1,5 liter.



Sötaste skålen till frukostflingorna! Finns hos Nublu såklart! ;-)



Ungefär 3,5 dl härligt värmande te ryms i den här koppen.



Ett måste för alla som älskar prickar. Det finns tallrikar som matchar också...

Mer finns i butiken. Välkommen in !

Tack för alla trevliga kommentarer om mitt halvfärdiga vardagsrum. Har ni tips på en bra och billig matta som är lätt att regöra så är jag jättetacksam!

söndag 6 april 2008

Soffa eller myt?

Runt juletid skrävlade jag ju om vår härliga julklapp till oss själva, våra Ektorpsoffor. Flera gånger har jag lovat bilder på hur det blev efter soffbytet men jakten på rätt kuddar har dragit ut på tiden. Dessutom har vardagsrummet varit rätt kaotiskt med möbler både här och där som parkerat tillfälligt. Nu är både kuddar och möbler något sånär på plats. Nu ska ni få se att våra nya soffor finns och inte bara är en myt! :-D



Tresitssoffa med rosa stjärnkuddar och fleecepläd.



Tvåsitssoffa med rosa stjärnkuddar, grå ullpläd från Norge och kudde med fodral från Lisskulla Annasdotter. Den svarta "klutten" på sidan är vårt piano som fortfarande finns uppe för adoption om någon är intresserad.



Vi köpte två fotpallar också. De står i hörnet. Tyvärr har jag inte hittat några bra kuddfodral så här finns det fortfarande två röda stjärnkuddar. Får nog specialbeställa kuddfodral någonstans misstänker jag. Gustav har ju pillat bort pressarfoten på min symaskin och f ö är jag ingen stjärna på att sy. Tycker inte att det är roligt och har definitivt inte tid heller.



Här ser ni lite bättre hur rummet är möblerat.



TV:n har fått ett nytt litet skåp att bo på. Inuti skåpet göms PS2, DVD och TV-box.
På väggen hänger inramade vykort från 70-talet med motiv från Tallinn, en av mina absoluta favoritstäder.



Sommarens projekt blir att måla de mörkgröna elementen vita och även ge väggarna en strykning med vit färg. Tycker det ljusgråa känns lite mörkt och murrigt. Och så saknas det mattor och ett snyggt soffbord. Det finns alltid saker att göra, ni vet ju hur det är!

Jag vill också tacka för alla härliga kommentarer och påminna er om de tre tävlingarna som det står om längre ner i bloggen.

Kram och klem på er alla goa bloggare!

fredag 4 april 2008

Hönan eller ägget?

Nej, idag blir det inget solgult klämkäckt försenat påskinlägg. Idag blir det deep shit talk om Feng Shui. Ända sedan jag första gången läste om det blev jag intresserad. Och varje gång jag funderar över Feng Shui återkommer samma fråga: Vad kom först, hönan eller ägget? Eller i det här fallet, påverkas vi av vårt boende eller påverkar boendet oss?

Helt ärligt så ser det ut här hemma som om vi väntar på de klämkäcka tanterna från TV4:s "Rent hus". Helt ärligt, det är hemskt. Grejer överallt, vi flyttar runt och velar om vem som ska ha vilket rum och vad vi ska göra med vedboden som hotar att ramla ner i grannens trädgård. Enda stället i huset som såg anständigt ut var Nublus två rum i källaren men idag är den ordningen ett minne blott eftersom en halv pall med varor från Miljögården helt otippat dök upp.

Nu till det verkligt suspekta; Det är så här mitt liv ser ut också! Massor av småsaker att ta itu med; ringa sotaren, säga upp en tidningsprenumeration, ringa mormor, skriva brev till tant Eve i Estland osv. Ni har säkert en egen sådan lista. Har ni inte det bor ni antagligen mycket prydligt och ordentligt. ;-) Jag har också massor av andra stora frågor att ta itu med: Vad ska jag göra i sommar? Vad ska jag göra resten av livet? Vad ska jag göra med Nublu? Om någon har svaret på dom frågorna så maila gärna för jag har inte en susning! :-o

Vad tror ni, löser sig eländet om jag satsar en vecka på att röja upp och möblera ordentligt eller ska jag lösa livsgåtorna och mina ärenden och låta huset mirakelstäda sig själv?

Medan ni funderar bär jag in det sista och börjar fundera på vad jag ska göra härnäst - börja storstäda eller lägga ut varor i butiken. Eller bara ta en tupplur i solskenet ute på framsidan under körsbärsträdet.